O banca din Marea Britanie a devenit prima din lume care ofera a treia optiune in ceea ce priveste sexul clientilor care apeleaza la o astfel de institutie, informeaza Business Insider.

Metro Bank a introdus in documentele sale oficiale dedicate clientilor, alaturi de clasicele optiuni in ceea ce priveste sexul — masculin si feminin — varianta ''non-binar''. Acesta este termenul folosit de indivizii care nu se identifica nici barbati, nici femei.

De asemenea, banca a adaugat formula de adresare ''Mx'' (derivata din ''Mr'' — dl., ''Mrs'' — dna., Ms. — domnisoara), folosita de obicei de persoanele transsexuale sau de cele non-binare, care prefera sa fie apelate cu pronume neutre din punct de vedere al genului.

Decizia a fost luata dupa ce o tanara de origine scotiana, Kaelin Fanish, nu a reusit sa-si deschida un cont la Metro Bank deoarece aceasta nu avea decat doua optiuni in privinta sexului, masculin sau feminin, iar ea nu se regasea in acestea.

Kaelin Fanish a salutat decizia istorica pe care a catalogat-o drept ''un pas mare inainte'' pentru un sistem bancar care timp de 600 de ani nu a oferit decat doua optiuni in ceea ce priveste sexul clientilor sai, transmite Agerpres.

Directorul de comunicare al Metro Bank a declarat pentru Buzzfeed UK ca politica bancii este de a asculta clientii si ca spre deosebire de unele situatii in care lucrurile sunt ''prea dificile pentru a face ceva in privinta lor'', cazul de fata ''nu a fost, in mod clar, unul dintre ele''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.