Un cutremur cu magnitudinea 5 s-a produs, duminica seara, in centrul Oklahomei, provocand pagube. Autoritatile au decis sa anuleze cursurile de luni la scolile din orasul cel mai grav afectat, Cushing, relateaza Associated Press.

Seismul, produs la ora locala 19.44 (1.44 ora Romaniei), a provocat “pagube destul de importante”, potrivit Departamentului de Politie Cushing.

Fotografii publicate pe retelele de socializare arata daramaturi la baza cladirilor comerciale din orasul cu o populatiei de circa 7.900 de locuitori.

Epicentrul seismului a fost localizat la circa 1,6 kilometri vest de Cushing, si la circa 80 de kilometri nord-est de Oklahoma City.

Cutremurul a fost simtit pana in Kansas City, Missouri, si Little Rock, Arkansas.

Potrivit USGS, in Oklahoma s-au inregistrat 19 seisme in ultima saptamana. Potrivit activistilor ecologisti, seismele sunt provocate de exploatarea gazelor si petrolului de sist in zona, prin fracturare hidraulica.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.