Consulul general al Romaniei la Balti, Republica Moldova, a fost ranit miercuri seara dupa ce a fost lovit de o masina in timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, informeaza jurnal.md.

Initial, soferul masinii care l-a accidentat, un politist din localitatea Falesti, a fugit de la locul accidentului, insa a fost retinut, scrie Agerpres.

Accidentul a avut loc in seara zilei de 2 noiembrie, pe strada Stefan cel Mare din municipiul Balti, cand politistul, care se deplasa cu viteza excesiva la volanul unui Volkswagen Pasat, a lovit frontal un pieton care traversa pe zebra. Victima s-a dovedit a fi consulul Romaniei la Balti, care, in urma impactului violent, a fost transportat cu traumatisme grave la Spitalul Clinic municipal din oras. In prezent, starea victimei este grava, dar stabila.

Dupa accident, politistul a parasit locul faptei, fara a incerca sa ajute victima. Mai mult, autorul si-a convins un amic sa-si asume raspunderea pentru acest accident.

Politistul a fost retinut preventiv pentru 72 de ore. Potrivit unui comunicat, procurorii vor inainta judecatorului de instructie o cerere pentru arestarea sa pentru 30 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.