O persoana si-a pierdut viata si cel putin 30 au fost ranite in urma detonarii unui vehicul-capcana vineri dimineata in apropiere de sediul politiei din Diyarbakir, oras cu populatie majoritar kurda in sud-estul Turciei, relateaza Reuters, citand canalul tv de stiri turc NTV.

Anterior, responsabili din domeniul securitatii au declarat sub rezerva anonimatului pentru AFP ca aproximativ 20 de persoane au fost ranite, dintre care doua grav, intr-o puternica explozie.

Numeroase ambulante au fost trimise la locul deflagratiei, a carei origine nu a fost stabilita pentru moment.

Aceasta explozie, survenita in districtul Baglar, a fost auzita de un jurnalist AFP la 5 km de cladirea politiei. O coloana groasa de fum alb se ridica de la locul deflagratiei.

Focuri de arma s-au auzit dupa explozie, relateaza reporterul AFP in teren. Potrivit DPA, elicoptere survolau zona.

Deflagratia survine la cateva ore dupa arestarea liderilor si ai unor deputati ai Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), principalul partid pro-kurd al tarii in cadrul unei anchete "antiteroriste" legate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

PKK, o formatiune politica declarata "terorista" de catre Ankara si de catre aliatii sai occidentali, a revendicat in ultimele luni mai multe atacuri cu bomba impotriva mai multor sedii ale politiei din diferite zone ale Turciei.

Sud-estul tarii se confrunta cu lupte cotidiene intre PKK si fortele de securitate dupa incetarea in vara anului 2015 a unui fragil acord de incetare a focului destinat sa favorizeze procesul de pace pentru a pune capat unui conflict care dateaza din 1984 si care s-a soldat cu peste 40.000 de morti pana in prezent, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.