Inalta Curte de Justitie de la Londra a decis joi ca guvernul condus de premierul britanic Theresa May trebuie sa obtina acordul parlamentului inainte de invocarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, a carui activare da startul unei perioade de doi ani de negocieri intre Marea Britanie si Uniunea Europeana pe tema Brexitului.

Executivul britanic si-a exprimat dezamagirea fata de decizia Inaltei Curti si a anuntat ca va face apel, informeaza agentiile internationale de stiri.

'Curtea nu a acceptat argumentul prezentat de guvern' care considera ca votul parlamentului nu este util. 'Curtea accepta argumentul principal al reclamantilor', au adaugat judecatorii, a caror decizie ar putea avea consecinte serioase in ceea ce priveste continuarea procesului iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, noteaza AFP.

Avocatii reclamantilor au pledat cu succes ca May nu are autoritatea sa recurga la un vechi privilegiu legal pentru a-si justifica decizia de a incepe negocierile pentru Brexit fara acordul parlamentului, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.