Norvegia a devenit acum o tinta pentru Rusia, datorita trupelor navale americane stationate pe teritoriul tarii scandinavice.

"Cum ar trebui sa reactionam la aflarea aceste vesti? Nu am mai avut nicodata Norvegia pe lista noastra de tinte, insa acum lucrurile se schimba radical", spune Frants Klintsevitsj, vicepresedintele Comitetului de Aparare si Securitate al Rusiei.

Norvegia e acum tinta rachetelor noastre nucleare, datorita stationarii a peste 330 de soldati americani in apropiere de granitele sale pe teritoriul norvegian.

Vicepresedintele Comitetului de Aparare si Securitate le transmite norvegienilor ca ceea ce a facut Guvernul tarii lor este o greseala si ca "e foarte periculos pentru Norvegia."

"Cu siguranta populatia Norvegiei va avea de suferit, daca numarul trupelor creste", a mai spus oficialul rus.

Trupele americane se afla la 1000 de kilometri de granita norvegiana cu Rusia.

"Nu exista niciun motiv serios pentru care rusii ar trebui sa reactioneze asa", a declarat ministrul norvegian al apararii, raspunzand acuzatiilor si amenintarilor.

Norvegia este membra a NATO din 1949, transmite Independent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.