Mai multe replici, cea mai mare de magnitudine 4,2 grade pe Richter, s-au inregistrat in cursul serii de duminica, in Italia. Duminica dimineata, un cutremur de 6,5 grade s-a produs in centrul Italiei, acesta fiind cel mai puternic seism din aceasta tara, dupa anul 1980.

Un seism de mica intensitate s-a produs in Perugia la ora locala 03:27 (02:27 GMT), potrivit Institutului Italian de Seismologie si Vulcanologie, care a inregistrat numeroase replici mai mici. Rieti, Macerata si Ascoli Piceno au fost zonele unde s-au produs cele mai multe replici de mica intensitate, in conditiile in care numerosi localnici din Umbria si Marche au fost instalati in adaposturi.

Potrivit autoritatilor italiene, sunt 28.000 de sinistrati, insa presa scrie ca 100.000 de oameni au ramas fara locuinta in urma cutremurului, scrie stirileprotv.ro. Operatiunile de evacuare au continuat si in timpul noptii, iar in zonele puternic afectate au fost instalate corturi de prim ajutor. In total peste 70 de localitati au fost afectate de seism.

Luni, toate scolile din Roma au fost inchise, pentru a fi verificate pagubele produse de cutremur.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.