Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat sambata ca va prezenta Parlamentului propunerea de reintroducere a pedepsei cu moartea, dupa tentativa de puci din 15 iulie, relateaza AFP.

El a subliniat ca Occidentul si criticile sale “nu conteaza”.

,,Guvernul nostru va prezenta (proiectul de reintroducere a pedepsei cu moartea – n.r.) in Parlament. Si sunt convins ca Parlamentul il va aproba, iar cand va ajunge in fata mea, eu il voi ratifica”, a spus Erdogan in cursul unui discurs la Ankara.

El nu a precizat cand va ajunge proiectul in Parlament.

Peste 35.000 de persoane au fost arestate in Turcia dupa tentativa de puci esuata, potrivit Guvernului.

Amploarea acestor masuri de retorsiune au generat provocare in randul ONG-urilor si in Occident, care se tem ca starea de urgenta instaurata de Guvern va fi folosita ca pretext pentru a zdrobi opozitia.

Pe de alta parte, autoritatile afirma ca aceste masuri exceptionale sunt necesare pentru a elimina amenintarile persistente la adresa statului si amintesc ca 241 de persoane au fost ucise in timpul tentativei de puci, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.