Un avion rusesc de lupta s-a apropiat periculos de mult de o aeronava americana in spatiul aerian din estul Siriei, au anuntat vineri oficiali militari americani, relateaza AFP si Reuters.

Un accident a fost evitat in ultimul moment pe 17 octombrie, cand un avion rus care escorta o aeronava de spionaj a efectuat manevre in apropierea unui avion american, a declarat pentru AFP general-locotenentul Jeff Harrigan din cadrul Fortelor Aeriene americane.

Incidentul a avut loc pe 17 octombrie seara, a declarat pentru Reuters un oficial sub protectia anonimatului.

Potrivit acestei surse avionul rus s-a dezorientat si a trecut ptin fata avionului coalitiei, care a resimtit siajul.

Armatele americana si rusa au implementat un mecanism de comunicare vizand reducerea riscului unor coliziuni si altor incidente, in contextul in care amandoua efectueaza operatiuni aeriene in Siria.

Oficiali americani de rang inalt - atat civili, cat si militari - au discutat intr-o videoconferinta cu omologi rusi despre securitatea operatiunilor.

Acesta este ultimul dintr-o serie de asemenea intalniri intre avioane ruse si americane.

In septembrie, un avion rus de vanatoare a trecut la doar trei metri de un avion american de spionaj, la Marea Neagra, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.