Cel mai batran urangutan de Sumatra din lume, care traieste in Gradina Zoologica din orasul australian Perth, a implinit, joi, varsta de 60 de ani, informeaza Reuters.

Puan, o femela de urangutan, a primit din partea Guinness Book of World Records titlul de ”cel mai batran urangutan de Sumatra din lume care traieste in captivitate”.

Puan a fost oferita acelei gradini zoologice in 1968 de sultanul statului malaysian Johor, care a primit la schimb cateva animale originare din Australia.

Gradina Zoologica din Perth este una dintre cele mai eficiente din lume in privinta programelor de inmultire in captivitate a urangutanilor, iar Puan a stat la baza acestui program, devenind cea mai varstnica membra a unei colonii. Ea a nascut 11 pui si are multi nepoti si stranepoti.

Ingrijitorii ei spun ca Puan are o stare de sanatate buna, in ciuda faptului ca sufera de artrita. In general, femelele de urangutan care traiesc in salbaticie nu depasesc varsta de 50 de ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.