Femeile din toata tara nordica au plecat astazi la 14:38 de la munca pentru a trage un semnal de alarma important.

Femeile din Islanda doresc sa atraga atentia asupra faptului ca sunt mai putin platite ca barbatii pentru aceeasi munca si au parasit locul de munca in semn de protest la ora 14:38, acesta fiind momentul in care plata se opreste intr-o zi de munca de 8 ore.

Primul eveniment de acest gen a avut loc in 2005, atunci cand femeile au plecat de la serviciu la ora 14:08. A doua oara s-a intamplat in 2010, la ora 14:25. In acest mod, in fiecare an sunt adaugate 3 minute la ora de plecare.

In acest an, ora 14:38 a fost momentul in care s-a stabilit protestul si un protest a avut loc la ora 15 in fata Parlamentului islandez, unde au cerut autoritatilor sa faca eforturi suplimentare pentru a elimina diferenta de plata intre sexe pentru acelasi tip de munca.

Conform unei analize, in Uniunea Europeana diferenta intre barbati si femei este un pic mai mare, ceea ce ar insemna ca plata integrala pentru un an de zile ar trebui sa echivaleze cu munca sexului feminin pana pe 31 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.