Un australian susţine că un smartphone iPhone 7 proaspăt achiziţionat a luat foc şi i-a distrus maşina.

Mat Jones, un surfer australian, a povestit televiziunii locale Channel 7 News cum iPhone-ul 7 pe care-l cumparase cu mai putin de doua saptamani inainte a luat o foc in masina si a distrus interiorul acesteia.

Scotand resturile arse, Mat a descoperit ca sursa fumului era iPhone-ul aflat in buzunarul pantalonilor lasati in masina. Acesta era distrus complet si inca scotea fum.

La trei zile dupa ce incidentul a fost raportat, Apple a anuntat oficial ca a demarat propria investigatie.

Evenimentul are loc la cateva saptamani dupa ce Samsung a retras definitiv de pe piata si din productie smartphone-ul Note 7, in conditiile in care compania coreeana nu a reusit sa determine cauza pentru care acesta a luat foc in mai multe cazuri, inclusiv dupa ce modelul original a fost inlocuit cu unul pe care producatorul l-a crezut sigur.

Cazurile in care diverse dispozitive, fie ele telefoane sau laptopuri, se incing sau chiar iau foc din cauza bateriei nu sunt o noutate. Daca acesta este un caz izolat, nu ar trebui sa fie o mare problema pentru Apple. Compania americana ar trebui sa-si faca griji abia in cazul in care incidentul se repeta.

De aceea, nu sunt motive in acest moment sa comparam un singur incident in care a fost implicat un iPhone, cu saga Note 7, unde Samsung nu a aflat nici pana acum de ce i-au luat foc telefoanele.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.