Conducerea Partidului Popular European (PPE) si-a reiterat la sfarsitul saptamanii trecute sprijinul pentru fostul ministru al educatiei Maia Sandu, lidera Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), a carei candidatura a fost propusa de alte doua partide Partidul Platforma "Demnitate si Adevar" si Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) in calitate de candidat comun al fortelor anti-oligarhice la alegerile prezidentiale prevazute pentru 30 octombrie in Republica Moldova, potrivit Jurnal.md.

"Maia Sandu este singurul candidat la presedintie care va lupta impotriva coruptiei, va reforma sistemul de justitie si va asigura functionarea statului de drept. Apreciem parcursul ei impecabil in respectarea regulilor de transparenta si democratie in cursul carierei sale politice si in timpul acestei campanii electorale. In perioada in care a fost ministru al Educatiei, ea a demonstrat ca nu se teme sa realizeze reforme dificile si poate rezista presiunilor din partea oligarhilor corupti", se arata intr-un comunicat al PPE, conform publicatiei mentionate.

In acest context, presedintia PPE face un nou apel catre Iurie Leanca, liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), sa se retraga din cursa electorala. "Astazi mai mult ca oricand este important ca toate partidele de centru-dreapta sa-si uneasca fortele in sprijinirea unui singur candidat si sa consolideze astfel sansele Maiei Sandu la victorie", sustine PPE.

Reprezentantii celui mai mare partid din Parlamentul European au apreciat gestul liderului PPDA, Andrei Nastase, de a se retrage din cursa prezidentiala, si a PLDM, care face parte din familia popularilor europeni, pentru sprijinul neabatut aratat Maiei Sandu.

"O indemnam pe Maia Sandu sa continue lupta pentru eradicarea coruptiei in (Republica) Moldova si ii dorim mult succes la 30 octombrie — in speranta ca fiecare moldovean va alege un presedinte care va pune capat coruptiei in tara', se arata in comunicatul PPE citat de Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.