Autoritatile haitiene au anuntat ca pana la 174 de prizonieri au evadat sambata din inchisoarea de maxima securitate Arcahaie, situata in apropiere de capitala Port-au-Prince, dupa ce au impuscat mortal un gardian si au furat mai multe arme, informeaza Reuters.

Intre timp, o operatiune masiva a fortelor de securitate a fost lansata pentru recapturarea prizonierilor, aceasta fiind sustinuta de trupele de mentinere a pacii de la ONU.

De asemenea, autoritatile au organizat mai multe puncte de control pe principalele drumuri, care leaga inchisoarea de restul insulei. Mai multe persoane fara acte de identitate au fost retinute. Totusi, cei 266 de prizonieri din inchisoare nu purtau uniforme, ceea ce inseamna ca cei care au evadat nu au nicio problema sa se piarda in multime.

Cel putin 11 prizonieri au fost capturati in timpul evadarii.

Autoritatile sustin ca prizonierii au intrat fortat intr-o cladire a gardienilor si au furat cel putin cinci pusti semiautomate, precum si alte arme. Un gardian a fost impuscat mortal de catre prizonieri.

Ministrul Justitiei din Haiti, Camille Edouard Junior, a sustinut ca un prizonier a decedat, dupa ce a cazut de pe un zid si s-a lovit la cap in timpul evadarii din inchisoarea Arcahaie, scrie News.ro.

Ambasada Statelor Unite a emis un avertisment de calatorie cu privire la ”violenta evadare a prizonierilor din inchisoarea Arcahaie”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.