Reprezentantii ministerului rus pentru Situatii de Urgenta au anuntat ca cel putin 19 persoane si-au pierdut viata in noaptea de vineri spre sambata, dupa ce un elicopter de tipul Mi-8 a aterizat fortat in peninsula artica Iamal, situata in nord-vestul Siberiei. Alte trei persoane au supravietuit tragediei si au fost transportate la spital pentru tratament, informeaza Russia Today.

Primul supravietuitor a fost transportat la spital cu ajutorul unui elicopter al serviciilor de urgenta si este in stare grava.

Salvatorii au descoperit in epava elicopterului alte doua persoane, care prezentau semne de viata. De asemenea, cele 19 victime au fost declarate decedate la locul tragediei.

Cele doua cutii negre ale elicopterului au fost recuperate de salvatori in ”conditie buna”.

Martorii sustin ca aparatul de zbor a fost puternic avariat in timpul aterizarii fortate si a cazut pe o parte, insa nu a explodat.

Anterior, unul dintre supravietuitorii accidentului a reusit sa contacteze autoritatile. Acesta a sustinut ca este blocat in epava elicopterului, scrie News.ro.

Doua avioane de salvare cu paramedici au fost desfasurate la locul tragediei, iar un numar total de 140 de persoane au fost implicate in operatiune.

Vizibilitatea scazuta este prezentata de anchetatori drept o posibila cauza pentru tragedie.

Se pare ca elicopterul s-a prabusit la 80 de kilometri de localitatea Urengoy si apartinea companiei aviatice Skol. Elicopterul efectua un zbor de rutina catre un camp petrolier din regiunea Kranoiarsk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.