Japonia a fost zguduita, vineri, de un cutremur puternic de 6, 6 grade pe scara Richter, potrivit Institutului American de Geofizica (USGS).

Seismul a avut loc in vestul tarii, in provincia Tottori (la aproape 700 de kilometri de Tokyo), la o adancime de 10 kilometri, la o distanta de 692 de kilometri de Tokyo. Un post local de televiziune a anuntat ca mai multe cladiri s-au daramat in urma seismului si in jur de 50.000 de locuinte au ramas fara curent electric, circulatia trenurilor a fost suspendata, insa nu a fost emisa alerta de tsunami, scrie libertatea.ro.

Japonia, situata la jonctiunea a patru placi tectonice, este afectata in fiecare an de peste 20% dintre cutremurele cele mai puternice inregistrate pe Pamant.

In luna aprilie, cel putin noua oameni au murit si alti 850 au fost raniti, in urma unui alt seism de magnitudine 6,5 pe Richter.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.