Rivalii in cursa pentru Casa Alba Hillary Clinton si Donald Trump s-au ironizat reciproc la un dineu caritabil, la o zi dupa dezbaterea lor aprinsa de la Las Vegas, relateaza BBC News.

La intrarea in sala unde a avut loc dineul, cei doi nu s-au uitat unul la altul, insa, atunci cand Trump s-a ridicat in picioare pentru a tine un toast, a batut-o de doua ori pe umar, prieteneste, pe Clinton.

Clinton a ras cand Trump a glumit despre discursurile ei bine-platite si despre ancheta FBI vizand serverul ei privat de e-mail.

Republicanul a fost huiduit, insa, atunci cand a spus ca fostul secretar de stat uraste catolicii.

El a spus in gluma ca participantii la dineu – circa 1.500 de oameni – sunt cea mai mare audienta pentru fostul secretar de stat. Ironizand legaturile lui Clinton cu Wall Street-ul, republicanul a spus ca este ciudat pentru ea sa fie inconjurata de atat de multi lideri de corporatii si sa nu fie platita.

Dar atunci cand a declarat ca este atat de corupta incat a fost data afara si din Comisia Watergate, a fost huiduit, scrie News.ro.

Trump a fost huiduit si cand a spus ca Hillary Clinton a incercat “sa pretinda ca nu uraste catolicii”, intr-o referire la e-mailurile publicate de WikiLeaks. Acesta a fost una dintre putinere ocazii in care zambetul a pierit de pe fata lui Clinton.

Toastul lui Trump a fost urmat de cel al lui Clinton. Rivala a glumit ca, daca omul de afaceri new-yokez va castiga alegerile, va deveni “primul presedinte care incepe un razboi pe Twitter cu Cher”.

In loc sa priveasca Statuia Libertatii ca pe un symbol al sperantei, Trump ii evalueaza aspectul fizic la “patru”, poate cinci, daca renunta la faclie si tableta si isi schimba cofura, a mai spus Clinton, referindu-se la declaratiile vulgare facute de rivalul sau la adresa femeilor.

"A trebuit sa il ascult pe Donald Trump timp de trei dezbateri incheiate (…). Pana in acest moment am stat langa Donald Trump mai mult decat oricare dintre managerii sai de campanie”, a declarat Clinton.

Citeste si:
Hilarry Clinton, atac la Bernie Sanders: "N-a realizat nimic"
Hilarry Clinton, atac la...

“Dupa ce ti-am ascultat discursul, imi va face placere sa il aud pe (candidatul la vicepresedintie – n.r.) Mike Pence negand ca l-ai rostit”, a adaugat ea.

Dineul anual Alfred E Smith Memorial Foundation, organizat la New York, este un eveniment caritabil la care sunt stransi milioane de dolari pentru copiii saraci. Din patru in patru ani, la gala participa candidatii la presedintie.

Cei doi rivali au reusit, insa, sa lase la o parte certurile pentru o seara si au stat chiar foarte aproape unul de altul, cu un singur loc intre ei.

Este o traditie ca rivalii sa tina discursuri in care sa se ironizeze reciproc, dar anul acesta campania a fost una dintre cele mai dure si presarate cu atacuri personale din istorie.

Miercuri seara, la Las Vegas, in ultima lor dezbatere, Trump i-a spus rivalei sale democrate “femeie rea” si ambii s-au intrerupt reciproc. Ei au refuzat sa dea mana la inceputul sau finalul intalnirii.

Citeste si:
Klaus Iohannis - miercuri, la Paris, la dineul privind situația din...
Klaus Iohannis - miercuri, la...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.