Membrii Parlamentului britanic se declara incantati de faptul ca vor avea votul final in chestiunea iesirii din blocul comunitar.

Parlamentul britanic are dreptul de o opri iesirea din Uniunea Europeana, astfel crescand posibilitate ca Regatul Unit sa ramana totusi in UE.

Reamintim faptul ca Theresa May a declarat in numeroase randuri ca va invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona in martie 2017, pana atunci Marea Britanie ramanand membru cu drepturi depline al Uniunii.

Declaratia premierului May a fost primita cu un afront pozitiv de majoritatea parlamentara pro-UE, mai ales de catre acei reprezentanti ai Scotiei, unde referendumul a scos la iveala o dorinta coplesitoare de ramanere in UE. Intr-acelasi timp aceasta declaratie poate duce si la stingerea unor dorinte noi de independenta a scotienilor. Totusi, decizia de a deschide o mini-ambasada la Berlin ramane in picioare, conform Nicolei Sturgeon.

Unul dintre cei mai vechi membri ai Parlamentului britanic a numit aceasta declaratie "o victorie pentru toti cei care cred ca deputatii trebuie sa reprezinte cu adevarat interesele cetatenilor", conform independent.co.uk.

Vestea ca Parlamentul va avea putere de decizie in aceasta situatie a cauzat o noua scadere a lirei sterline in fata dolarului pe bursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.