Un distrugator american va vizita Noua Zeelanda luna viitoare, prima astfel de deplasare dupa ce tara a renuntat la exploatarea energiei nucleare in 1987, a anuntat marti prim-ministrul John Key, relateaza DPA.

John Key a spus ca a aprobat o vizita a USS Sampson dupa ce a aflat ca nava nu este dotata cu arme nucleare si nici nu foloseste energie nucleara pentru propulsie.

Nava, un distrugator din clasa Arleigh Burke, va participa la o parada internationala organizata in noiembrie pentru a celebra cea de a 75-a aniversare a Fortelor navale regale ale Noii Zeelande.

Guvernul SUA a refuzat anterior sa trimita nave in Noua Zeelanda din cauza politicii Wellingtonului de a nu confirma sau nega dotarea cu arme nucleare sau propulsia nucleara a navelor sale.

Venirea distrugatorului a fost anuntata de vicepresedintele Joe Biden cu prilejul vizitei efectuate la Auckland in iulie.

John Key a mai spus ca vizita distrugatorului american reflecta profunzimea relatiei Noii Zeelande cu SUA, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.