Premierul ungar Viktor Orban si-a aparat luni politica anti-imigratie, spunand ca tara sa este de partea 'libertatii europene', intr-un discurs sustinut in parlamentul landului Bavaria, din sudul Germaniei, potrivit DPA.

"Va promit ca Ungaria va fi si in viitor intotdeauna de partea libertatii europene", a spus seful guvernului de la Budapesta.

"Ungaria a fost intotdeauna o tara care a refuzat sa accepte ocupatia, suprimarea si dictatura", a declarat Orban cu ocazia unui eveniment de marcare a 60 de ani de la Revolutia din 1956 din Ungaria impotriva Uniunii Sovietice.

Orban a spus de asemenea ca deschiderea granitelor in 1989 si protectia din prezent a frontierelor sunt fetele aceleiasi monede. "Atunci am actionat pentru libertatea Europei, iar acum o protejam", a declarat el, potrivit MTI.

El a mai afirmat ca valurile de imigranti — in majoritate din Orientul Mijlociu si Africa — care vin in Europa sunt o 'amenintare'.

Premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, unul dintre cei mai vocali critici la adresa deciziei cancelarului Angela Merkel de a deschide granitele Germaniei pentru refugiati, a inceput anul trecut sa se alinieze unora dintre cele mai restrictive politici privind migratia ale lui Orban. Cei doi s-au intalnit de trei ori in ultimul an.

Prezenta lui Orban in parlamentul landului Bavaria a fost primita cu o rezistenta puternica din partea formatiunilor de opozitie, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.