Cele 21 de liceene din orasul Chibok, eliberate de rapitorii lor din gruparea islamista Boko Haram dupa ce au fost tinute captive mai bine de doi ani, s-au reunit in cele din urma cu familiile lor duminica la Abuja si au inceput sa povesteasca despre conditiile dificile de captivitate, relateaza AFP.

In cadrul unei ceremonii religioase organizate in onoarea lor, una dintre aceste tinere, Gloria Dame, a povestit ca ea si colegele sale au petrecut o luna si zece zile fara mancare inainte de a fi eliberate si ca o bomba a armatei nigeriene a fost aproape de a le omori.

"Ii multumim lui Dumnezeu ca a facut sa fim din nou impreuna astazi. Eram intr-o padure cand un avion a lansat o bomba chiar in apropierea mea, insa nu am fost ranita", a povestit ea, vizibil emotionata si extrem de slabita.

"Nu am avut mancare timp de o luna si zece zile, insa nu am murit, slava Domnului", a declarat tanara nigeriana in limba hausa.

Fata a vorbit despre captivitatea lor in cadrul unei ceremonii organizate de serviciile de securitate nigeriene (DSS), care au fost la originea eliberarii lor dupa negocieri cu islamistii gruparii Boko Haram.

Convertite la islam dupa capturarea lor, asa cum a afirmat intr-o inregistrare video liderul gruparii, Abubakar Shekau, liceenele din Chibok, in majoritate crestine, nu s-au putut "ruga asa cum o pot face astazi", a povestit Gloria Dame.

Ceremonia a fost intrerupta brusc in momentul in care parintii fetelor, care au fost rapite in aprilie 2014, au izbucnit in plans, luandu-le in brate.

"Putem vedea cu totii emotia si bucuria parintilor", a declarat ministrul informatiilor, Lai Mohamed, in discursul de inchidere citat de Agerpres.

El a adaugat ca "negocierile (cu Boko Haram) nu se incheie pana cand nu vor fi eliberate toate fetele".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.