Maldivele au decis sa paraseasca Commonwealth din cauza unui tratament "incorect si nedrept", potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al acestei tari, relateaza agentia DPA citata de Agerpres.

In septembrie, grupul de 53 de tari a avertizat micul stat insular din Oceanul Indian ca risca suspendarea din Commonwealth daca nu imbunatateste nivelul democratiei si drepturile omului.

Dar, intr-un comunicat emis joi, Maldivele au acuzat Commonwealth ca vrea "sa devina un participant activ in viata politica interna din Maldive, ceea ce este contrar principiilor Cartelor ONU si Commonwealth".

Decizia de a parasi Commonwealth este "dificila, dar inevitabila", potrivit comunicatului.

Secretarul general al Commonwealth, Patricia Scotland, a raspuns intr-un comunicat joi ca este trista si dezamagita de decizia Maldivelor de a parasi Commonwealth (Comunitatea de Natiuni, fosta Comunitate britanica de Natiuni pana in 1947 n.r.).

"Speram ca este o despartire temporara si Maldivele se vor simti capabile sa se intoarca in familia Commonwealth", a adaugat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.