Papa Francisc a cerut miercuri încetarea imediată a focului în Siria pentru a permite evacuarea civililor.

Suveranul Pontif a declarat, in fata a zeci de mii de oameni strasi in Piata Sfantul Petru, ca vrea sa implore “cu toate fortele” liderii sa crute “civilii, in special copiii, care sunt prinsi inca in mijlocul bombardamentelor crude”.

Avioanele ruse si-au reluat marti raidurile aeriene vizand cartierele rebele din Alep, iar activistii au declarat ca au fost cele mai intense bombardamente din ultimele zile, soldate cu cel putin 25 de morti, inclusiv copii.

Eforturile diplomatice de a ajunge la un nou armistitiu au esuat pana in prezent. ONU a avertizat ca estul Alepului, unde traiesc circa 275.000 de oameni, ar putea fi distrus in totalitate in doua luni.

Fortele guvernamentale siriene au lansat pe 22 septembrie o ofensiva de proportii pentru a cuceri in totalitate Alepul. Sute de oameni au fost ucisi in atacuri, scrie news.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.