Autoritatile germane au evacuat si au blocat accesul publicului in principala gara din localitatea Rastatt, situata in zona sud-vestica a Germaniei, in apropiere de Strasbourg si Stuttgart. Evacuarea a avut loc dupa ce politistii au primit in dimineta zilei de marti o amenintare cu bomba, scrie Reuters.

Se pare ca autoritatile germane au primit o amenintare cu bomba printr-un apel anonim inregistrat la ora locala 9.15 (10.15 ora Romaniei), iar operatiunea fortelor de securitate este inca in desfasurare.

In zona garii din localitatea germana au intervenit politisti echipati cu caini, precum si genisti.

”Nimic suspect nu a fost descoperit pana in acest moment”, a declarat un purtator de cuvant, potrivit news.ro.

De asemenea, autoritatile germane au arestat luni dimineata un migrant sirian, care construia in propriul apartament o bomba artizanala si avea de gand sa se detoneze in numele Statului Islamic intr-un aeroport din Berlin. Insa, tinta initiala propusa de jihadistul sirian era un tren sau o gara din Germania.

Autoritatile germane sunt in alerta, dupa ce landul bavarez a fost zguduit in luna iulie de doua atentate revendicate de jihadistii Statului Islamic.

In acest sens, un solicitant de azil sirian s-a detonat in fata unui restaurant din localitatea germana Ansbach, insa doar 15 persoane au fost ranite in incident. Atacatorul sinucigas Mohammad Daleel si-a pierdut viata in urma exploziei.

De asemenea, un adolescent afgan, in varsta de doar 17 ani, i-a atacat cu toporul pe pasagerii unui tren bavarez si a ranit cinci persoane inainte de a fi impuscat mortal de un politist german. Se pare ca adolescentul mentinea legatura prin aplicatii de mesagerie criptate cu un jihadist al ISIS.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.