Apelurile lansate de tot mai multi republicani pentru inlocuirea lui Donald Trump din pozitia de candidat al formatiunii la alegerile prezidentiale din 8 noiembrie nu sunt realiste, a declarat un expert in politica, profesorul universitar Bates Gill, de la Universitatea Nationala Australiana, citat de CNBC.

Numerosi lideri republicani si-au retras sustinerea fata de Trump dupa ce presa a publicat vineri inregistrarea unor declaratii vulgare facute de Trump la adresa femeilor, in 2005.

Printre acestia s-au numarat presedintele Camerei Reprezentantilor, Paul Ryan, fostul guvernator de California, Arnold Schwarzenegger, liderul majoritatii republicane din Senat Mitch McConnell si senatorul John McCain.

Chiar si candidatul lui Trump la vicepresedintie, Mike Pence, dar si sotia omului de afaceri, Melania Trump, s-au declarat ofensati.

Unii au mers mai departe si au cerut ca Pence sau alt candidat sa il inlocuiasca pe mogul drept candidat la Casa Alba, scrie News.ro.

Potrivit NBC News, teoretic, este posibil ca liderii Partidului Republican sa desemneze un alt candidat, daca cel ales la Conventia partidului se retrage – o masura pe care Trump a insistat ca nu o va lua.

Insa cel putin 34 de state ofera posibilitatea votului anticipat, iar o parte dintre ele nu permit decat votul prin corespondenta, ceea ce inseamna ca buletinele de vot au fost tiparite deja si trimise alegatorilor.

Bates Gill a explicat ca faptul ca unii alegatori au votat deja inseamna ca inlocuirea lui Trump este “aproape imposibila (…) din punct de vedere legal”.

“O mare parte din vot s-a desfasurat deja, cei care voteaza prin corespondenta au votat deja pentru Donald Trump sau pentru altii (…). Acele voturi nu pot fi anulate in acest moment”, a explicat Gill.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.