Pe 27 septembrie 2016, Alianta, organizatia non-partizana care reuneste organizatii si profesionisti romani si americani, a gazduit cea de-a treia Gala care promoveaza Romania in Statele Unite ale Americii si premiaza realizarile comunitatilor Romane si Americane.

Gala a sarbatorit astfel patru lideri remarcabili: Safra A. Catz, CEO-ul Oracle pentru Realizari in business, tehnologie si umanitate; Leslie Hawke si Maria Gheorghiu, co-fondatoare ale Asociatiei Ovidiu Ro pentru Realizari in munca umanitara si implicare sociala, John Rakolta, Jr., Consulul Onorific al Romaniei in Detroit si Chairman & CEO al companiei Walbridge pentru Realizari in business si implicare sociala. In acelasi timp, Gala Alianta a evidentiat succesele recente ale industriei cinematografice romanesti. Renumitul actor si producator Ethan Hawke, fiul lui Leslie Hawke, a participat la Gala si a inmanat premiul lui Leslie si Mariei.

Ambasadorul Mark Gitenstein, Presedintele Alianta, a declarat dupa Gala: “Sunt foarte mandru de aceasta a treia editie a Galei Alianta. In fiecare an crestem mai puternici si mai mari. Pe langa faptul ca anul acesta am avut premiati stralucitori si intalnirea cu Vice-Presedintele Joe Biden la Casa Alba, la Gala au participat reprezentanti ai organizatiilor diasporei din toate cele patru colturi ale Americii, precum si o delegatie numeroasa si impresionanta din Romania.”

Gala Alianta este cel mai proeminent eveniment social al comunitatii romano-americane organizat in Washington, DC si a avut loc in cladirea Organization of American States. Gala a fost punctul de interes al tuturor celor care au ca misiune sa intareasca legaturile dintre Romania si Statele Unite ale Americii si a adus laolalta o delegatie oficiala numeroasa din cele doua tari, ambasadori, lideri de comunitati romanesti din America si oameni de afaceri. Printre oaspetii la gala s-au numarat si reprezentantii Congresului American Anna Eshoo (California) si Mike Rogers (Alabama).

Potrivit unui comunicat remis 9am, alianta sustine oameni, organizatii si institutii romanesti si americane prin educatie, networking si facilitarea de oportunitati pentru cetatenii celor doua tari. In acest demers, Alianta promoveaza si consolideaza imaginea Romaniei in Statele Unite ale Americii, in special in randul liderilor de opinie americani. Membri onorifici ai board-ului

Citeste si:
Tariceanu, despre Iohannis: Pentru ca are zero realizari in 5 ani,...
Tariceanu, despre Iohannis:...

Alianta sunt ambasadorii George Maior si Hans Klemm. Presedintele Alianta este Ambasadorul Mark Gitenstein. Membrii board-ului sunt: Ambasadorul Jim Rosapepe, Dan Dimancescu, Consul Onorific al Romaniei la Boston, Allan Cruse, Corina Rebegea, Chang Oh Turkmani, Charles Frank, Radu Tatucu, Chris Worman. Gala Co-chairs au fost Chang Oh Turkmani & Eleanor Sebastian.

Citate discursuri gala:


Safra Catz, CEO-ul Oracle
, in discursul sau de acceptare a premiului a spus: “Va multumesc pentru acest premiu, dar, trebuie sa va spun ca de fapt el apartine echipei mele din Romania, inclusiv lui Sorin (n.e. Mindrutescu, CEO Oracle Romania). … Motivul pentru care am mers in Romania dupa ce am fost invitata de Presedintele de atunci (n.e. Ion Iliescu) a fost pentru ca ofeream premii educationale si, uimitor, in competitia globala de atunci toate premiile au fost castigate de copii din Romania. Asa ca, mi-am spus: “Asta e un semn!”, inseamna ca trebuie sa investim in aceasta tara.”

Ethan Hawke
: “Daca Alianta reprezinta romanii si americanii intr-o uniune, daca asta este ce sarbatorim acum aici, mama mea si Maria sunt un exemplu elocvent si un simbol al acestei uniuni. Legea ‘Fiecare Copil in Gradinita’ a fost semnata acum un an- chiar in ziua in care s-a tinut Gala Alianta 2015 (n.e. 7 octombrie 2015) - cu cinci ani inainte de ceea ce isi propusesera ele. Acum Ovidiu Ro este fata in fata cu marea provocare de a implementa programul nu numai in cele 45 de comunitati pilot cu 3.000 de copii, dar si in 3.000 de comunitati cu peste 100.000 de copiii din toata tara.”, a subliniat Ethan in discursul sau de introducere a lui Leslie si a Mariei.
Citeste si:
Raluca Dumitru și Viviana Sposub, cele mai mari rivale!...
Raluca Dumitru și Viviana...

Leslie Hawke, Co-fondatoarea Ovidiu Ro: “Romania este una dintre tarile cu cele mai progresive legi si politici de protectia copilului in Europa. Romania este rapida in a reforma legile, dar foarte lenta in a implementa reformele pe teren. Asa ca munca noastra consta in a ne asigura ca legea este aplicata bine si extensiv.”

Maria Gheorghiu, Co-fondatoarea Ovidiu Ro: “Din fericire, circumstantele guvernamentale sunt favorabile anul acesta si este in aplicare un program inteligent si integrat de combaterea saraciei. Chiar si asa, ce a inceput ca o misiune personala din pasiune- sa aducem toti copii saraci la gradinita - va cere timp, flexibilitate si resurse suplimentare ca sa devina o realitate nationala.”
John Rakolta, Jr.: “Toti cei prezenti in aceasta sala stiu ca romanii nu renunta vreodata. Asta e parte din AND-ul nostru. Sunt 100% roman, toti cei patru bunici ai mei s-au nascut in Transilvania si au trait pe o raza de 150 de km unul de altul. Bunicul si tatal meu imi spuneau deseori: “Nu-ti uita radacinile si fii mandru de mostenirea ta. Impreuna cu reputatia, asta e tot ceea ce ai si ce nimeni nu ti le poate lua.”

Ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm
: “Ieri (n.e. luni 26 septembrie) guvernele noastre s-au intalnit sa discute progresul parteneriatului strategic dintre cele doua tari. Concluzia zilei de ieri a fost ca la nivel guvernamental, in cei 140 de ani de relatii diplomatice, relatia nu a fost nciodata mai puternica ca acum. O alta concluzie la care am ajuns este ca un jucator principal in aceasta relatie, a carui implicare activa si suport sunt foarte valoroase, este comunitatea romano-americana din Statele Unite. Il felicit pe predecesorul meu (n.e. Ambasadorul Mark Gitenstein) si bordul Aliantei pentru munca de a intari contributia pe care o are diaspora romano-americana si a parteneriatului dintre cele doua tari.”

Citeste si:
Ciolacu a confirmat că a semnat acordul politic PSD-PNL-UDMR și...
Ciolacu a confirmat că a...

Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior: “Anul trecut, dupa ce am prezentat scrisorile de acreditare Presedintelui Obama, am venit la Gala Alianta si am rostit primul meu discurs ca ambasador. Am fost fericit sa fac asta pentru ca prima mea prioritate a fost sa inteleg comunitatea romano-americana din Statele Unite si capacitatea acesteia de a intari legaturile dintre cele doua tari, de a imbogati cele doua culturi si interactiunea dintre ele. Pentru ca, as acum spunea si Hans (Amb. Hans Klemm), parte din interactiunea strategica dintre cele doua tari este …. interactiunea de la persoana la persoana. “

Biografii pe scurt ale premiatilor Galei Alianta’s 2016:


Safra A. Catz
, al carui tata este roman, este CEO al Oracle Corporation si membra al consiliului director. A servit in trecut ca Presedinte al Oracle si CFO. In perioada in care Safra Catz a condus Oracle, compania si-a extins semnificativ operatiunile din Romania si a oferit ajutor umanitar victimelor tragicului accident din Clubul Colectiv din Bucuresti.

Leslie Hawke si Maria Gheorghiu
si-au unit fortele in 2001 in incercarea de a rezolva fenomenul general de crestere a numarului copiilor care nu mergeau la scoala. Aflata la Bacau ca voluntar in Corpul Pacii al SUA, pe Leslie a ingrijorat-o numarul mare de copii cersetori. Dupa ce a obtinut fonduri USAID pentru cladirea democratiei, printr-o intamplace providentiala a cunsocut-o pe Maria, educator experimentat in metoda “Step-by-Step” din Bucuresti si a convins-o sa se mute la Bacau sa o ajute sa initieze un program educational pentru aceti copii neglijati. Organizatia lor non-profit a avut un success recunsocut in cresterea numarului de copii care mergeau la scoala, astfel incat Parlamentul Romaniei a finantat un program bazat pe modelul “Fiecare Copil in Gradinita”.
Citeste si:
Cioloș: Spectacolul oferit de alianța PSD-PNL-UDMR, ridicol; nu...
Cioloș: Spectacolul oferit de...

Maria Gheorghiu este in acest moment Consilier de Stat pentru Incluziune Sociala in Guvernul Romaniei, conducand programul intergat de 47 de masuri anti-saracie condus de primul-ministru Dacian Ciolos.

John Rakolta, Jr., ai carui bunici au emigrat din Romania in Statele Unite, a fost in ultimii 18 ani Consul Onorific al Romaniei la Detroit. Rakolta este Chairman si CEO al Walbridge, o companie private de constructii fondata acum 100 de ani in Detroit.

Rakolta a fost recunoscut ca lider in statul Michigan si in prezent este co-presedinte al Coalitiei pentru Viitor al organizatiei Detroit School Childre care militeaza pentru stabilizarea sistemului scolar defectuos in vederea asigurarii educatiei de calitate pentru tinerii din Detroit. Rakolta a fost si co-presedintele national pe probleme financiare al campaniei prezidentiale din 2008 a Guvernatorului Mitt Romney.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.