Gigantul IT Yahoo a dezvoltat, in secret, un program software personalizat prin care a scanat toate adresele de mail ale clientilor sai pentru a furniza anumite informatii catre serviciile secrete din SUA, potrivit unor surse din interior, citate de Reuters.

Compania a respectat o directiva guvernamentala secreta, scanand sute de milioane de conturi de Yahoo Mail la initiativa Agentiei Nationale de Securitate (NSA) si FBI, au declarat fosti trei angajatii, scrie ziarelive.ro.

Potrivit unor experti in supraveghere, acesta ar constitui primul caz de acest tip din istoria Statelor Unite, noteaza antena3.ro.

Nu este insa clar ce tipuri de informatii au cautat autoritatile, doar ca au cautat conturile Yahoo pentru un set de caracteristici, ceea ce poate insemna o anumita fraza intr-un mail sau atasament, mai spun sursele specificate.

Toate partile implicate in acest scandal au refuzat sa comenteze informatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.