Economia britanica se va confrunta cu turbulente in timp ce guvernul de la Londra va negocia iesirea tarii din Uniunea europeana, a avertizat luni ministrul britanic al finantelor, Philip Hammond, potrivit Reuters.

Premierul Theresa May a anuntat in urma cu o zi ca Marea Britanie va incepe negocierile de exit din UE la finalul lunii martie 2017, iar Hammond a precizat ca este in favoarea obtinerii cat mai rapide a unui acord.

"Trebuie sa ne asteptam la niste turbulente pe masura ce trecem prin acest proces de negociere si va fi o perioada de cativa ani sau chiar mai mult in care afacerile sunt nesigure cu privire la starea finala a relatiilor cu Uniunea Europeana iar in acea perioada vom avea nevoie de sprijinul tarii noastre", a declarat Hammond pentru BBC.

Hammond a mai aratat ca vrea ca acordul de Brexit sa maximizeze accesul companiilor britanice la piata unica europeana, in timp ce guvernul va respecta solicitarile alegatorilor de a prelua controlul asupra granitlor, relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.