Autoritatile spaniole au anuntat ca cel putin 74 de persoane au fost ranite sambata seara, dupa ce o butelie cu gaz a explodat intr-o cafenea aglomerata din localitatea Velez-Malaga, situata pe coasta sudica a Spaniei, in apropiere de metropola Malaga, informeaza Reuters si BBC.

Autoritatile spaniole au anuntat ca un numar de 74 de persoane au fost ranite sambata seara, dupa ce o butelie cu gaz a explodat intr-o cafenea aglomerata din localitatea turistica Velez-Malaga, situata pe coasta sudica a Spaniei. Patru persoane sunt in stare grava, in vreme ce alti 32 de raniti au fost deja externati din spitalele locale, informeaza Reuters si BBC.

Deflagratia s-a produs in jurul orei locale 19.00 (20.00 ora Romaniei), in timpul unui festival din Velez-Malaga.

Imaginile distribuite pe retelele de socializare arata pagubele imense provocate de explozie, iar resturile acopera intreaga strada din fata cafenelei.


Autoritatile au blocat accesul in zona exploziei, care s-a produs in cafeneaua Bohemia din zona centrala a orasului turistic Velez-Malaga. Se pare ca bucatarul a iesit din bucatarie cu doar cateva momente inainte de explozie pentru a-i avertiza pe clienti sa plece din cafenea, iar autoritatile cred ca reactia sa a salvat vieti.

De asemenea, autoturismele de politie au ajutat la transportarea numarului mare de raniti catre spitalele din apropiere, dupa ce serviciul de ambulanta a devenit suprasolicitat.

Primarul Antonio Moreno Ferrer a explicat ca una dintre cauzele exploziei ar putea sa fie o scapare de gaze in cafeneaua situata in centrul istoric al localitatii.

”Se pare ca ar fi vorba de o scapare de gaze, iar aerul supraincalzit a favorizat producerea exploziei”, a declarat Ferrer.

Citeste si:
Prima cafenea din România cu produse pe bază de cannabis
La Timișoara s-a deschis...

Potrivit autoritatilor, circa 20 de persoane au suferit rani minore si au fost deja externate din spital dupa o examinare de rutina. Ceilalti 54 de raniti sunt tratati de medicii de la Spitalul Axarquia, iar dintre acestia 12 clienti ai cafenelei au fost externati pana la ora locala 21.00 (22.00 ora Romaniei).

De asemenea, patru persoane sunt in stare critica, iar unul dintre raniti a fost deja operat de medici, in vreme ce un al doilea a suferit rani grave la abdomenul si ar putea sa ajunga pe masa chirurgilor spanioli in urmatoarele ore. Ceilalti raniti sunt in stare stabila, suferind rani usoare, taieturi si zgarieturi.

Pprimarul localitatii a atras insa atentia ca, desi ranile nu sunt grave, pacientii au pierdut mult sange din cauza taieturilor si ranilor adanci provocate de explozie. Printre raniti se numara si un copil, care aproape si-a pierdut un ochi si a fost transportat la spitalul pentru copii din metropola Malaga, situata la doar cativa kilometri de localitatea Velez-Malaga de pe coasta Andaluziei.

Citeste si:
Două persoane au fost rănite într-un atac cu acid la metroul din Tokyo
Două persoane au fost rănite...

Incidentul a provocat haos in orasul turistic chiar in timpul unui festival local. Mai mult, explozia s-a produs in apropierea unei cladiri administrative, ceea ce a ridicat initial alarma ca ar putea sa fie vorba despre un atac intentionat, si nu despre un accident.

Serviciile de urgenta au primit nu mai putin de 20 de apeluri cu privire la explozia din cafeneaua Bohemia. Politistii au fost mobilizati alaturi de garzile civile si de unitatile medicale pentru a reinstala ordinea si pentru a-i transporta pe raniti.

De asemenea, primarul a multumit explicit pentru sprijinul oferit de voluntarii din garzile civile, precum si de trecatorii care au acordat ajutor ranitilor, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.