Statele Unite au acuzat Rusia de "barbarie" in Siria, in cadrul unei sedinte a Consiliului de Securitate al ONU convocate duminica de SUA, Regatul Unit si Franta, transmite Reuters citat de Agerpres.

La sfarsitul saptamanii trecute, orasul Alep a fost tinta unor bombardamente intense de aviatie, in sprijinul trupelor guvernamentale siriene, iar rebelii au anuntat ca orice proces de pace este inutil daca nu inceteaza aceasta tactica "a pamantului parjolit".

In sectorul din Alep controlat de rebeli sunt blocati circa 250.000 de civili. In Consiliul de Securitate, ambasadoarea americana Samantha Power a declarat: "Ceea ce sprijina si face Rusia nu este antiterorism, este barbarie.

In loc sa caute pacea, Rusia si Assad (n. red. pesedintele Siriei, Bashar al-Assad) merg la razboi. In loc sa ajute ajutoarele pentru civili, care salveaza vieti, Rusia si Assad bombardeaza convoaiele umanitare, spitalele si personalul de interventie care incearca cu disperare sa tina oamenii in viata".

Pozitia americana a fost sustinuta si de ministrii de externe francez si britanic, care au declarat ca Moscova s-ar putea face vinovata de crime de razboi.

Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a afirmat in Consiliul de Securitate ca "in Siria sunt inarmate sute de grupari militare, teritoriul tarii este bombardat fara discernamant si pacea este aproape imposibil de realizat acum, din acest motiv".

Mediatorul Natiunilor Unite pentru Siria, Staffan de Mistura, a facut apel la Consiliu sa gaseasca modalitati de a implementa un armistitiu. "Sunt convins in continuare ca putem intoarce cursul evenimentelor", a sustinut el. In Consiliul de Securitate, Rusia are insa drept de veto, ca si SUA, China, Regatul Unit si Franta, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.