Coreea de Nord a anuntat marti ca a testat cu succes un nou motor de racheta, pentru lansarea de sateliti, relateaza presa de stat de la Phenian, citata de BBC News.

Kim Jong-Un a supravegheat testul desfasurat la poligonul Sohae, relateaza KCNA. Liderul tarii, Kim Jong-Un, le-a cerut oamenilor de stiinta si inginerilor sa faca pregatiri pentru lansarea unui satelit cat mai curand posibil, potrivit KCNA.

Coreea de Nord sustine ca programul sau spatial este numai stiintific, insa Statele Unite, Coreea de Sud si chiar si China suspecteaza ca vizeaza, de fapt, dezvoltarea de rachete balistice intercontinentale.

Intre timp, Statele Unite si China au decis sa isi intensifice cooperarea la ONU pentru a gasi o reactie adecvata la cel de-al cincilea test nuclear nord-coreean, informeaza News.ro.

Coreea de Nord invoca adesea progrese in programele sale atomic si balistic, dar analistii spun ca majoritatea sunt imposibil de verificat independent.

Oficialii americani si chinezi au inceput discutiile privind o posibila rezolutie ONU insotita de sanctiuni, au declarat diplomati citati sub acoperirea anonimatului de Reuters.

Insa Beijingul nu a spus clar daca va sustine noi sanctiuni vizand Phenianul. China este principalul aliat si partener comercial al Coreei de Nord, dar devine din ce in ce mai putin toleranta fata de actiunile militare si retorica agresiva a lui Kim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.