Partidul aflat la putere in Rusia a obinut peste trei sferturi din mandatele din Camera inferioare a Parlamentului in alegerile de duminica, a anuntat luni Comisia Electorala centrala, relateaza DPA.

Scrutinul este considerat un adevarat test al sustinerii fata de Partidului Rusia Unita, in primele alegeri pentru Duma de Stat de dupa ocuparea si anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea, in urma cu doi ani.

Formatiunea lui Putin a obtinut 203 mandate in alegerile uninominale si alte 140 de mandate in scrutinul pe liste, a anuntat Comisia Electorala Centrala (CEC), dupa numararea a 90% din voturi.

Prin totalul de 343 de mandate din cele 450 ale Dumei de Stat, Rusia Unita a obtinut peste 75% din voturile din Camera inferioara a parlamentului.

Pentru Consiliul Federatiei (Camera superioara a Parlamentului) nu se organizeaza alegeri directe. Membrii Senatului rus sunt numiti de administratiile regionale.

Mai putin de jumatate (47,81%) dintre rusii cu drept de vot s-au prezentat la urne duminica, a anuntat presedinta CEC Ela Pamfilova, citata de Interfax.

In Rusia nu exista un prag al prezentei la urne in vederea validarii alegerilor pentru Duma de Stat, informeaza News.ro.

Partidul Comunist se claseaza pe pozitia a doua in scrutinul pe liste, cu 13,45% din voturile exprimate, iar Partidul Liberal Democratic din Rusia (LDPR), care contrar numelui este o formatiune nationalista de extrema-dreapta, a obtinut 13,24% din voturile exprimare.

A patra formatiune este O Rusie Dreapta, cu 6,17% din voturi, potrivit CEC.

Comunistii au obtinut sapte mandate in scrutinul uninominal, iar Rusia dreapta si LDPR cate cinci.

Candidati ai altor doua partide - Rodina (Patria, stanga) si Platforma Civica (liberalism economic) - au obtinut cate un mandat in scrutinul uninominal, dar si un candidat independent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.