Anchetatorii americani au anuntat duminica dimineata ca al doilea dispozitiv exploziv improvizat, care a fost descoperit in apropierea deflagratiei din cartierul rezidential Chelsea din Manhattan, este realizat dintr-o oala sub presiune atasata de un telefon mobil cu fire colorate.

Aceste informatii demostreaza faptul ca explozia a fost un act intentionat si nu s-a produs accidental, asa cum arata o teorie initiala a autoritatilor americane, transmite Reuters.

Cel putin 29 de persoane au fost ranite dupa ce o explozie a zguduit in timpul noptii zona rezidentiala newyorkeza Chelsea din Manhattan. Explozia puternica a avut loc in fata cladirii Asociatiei Orbilor, unde sunt gazduite, ingrijite si instruite mai multe persoane nevazatoare.

Martorii sustin ca cel putin trei persoane au fost transportate la spital, insa victimele nu au suferit rani care sa le puna viata in pericol. Mai mult. un autovehicul a fost vazut in zona, in mers, fara geamuri, dupa ce acestea au fost distruse de suflul exploziei puternice.

Primarul Bill de Blasio a precizat ca doveziile initiale indica ca ar fi vorba de o explozie intentionata, insa nu exista informatii cu privire la un act terorist. Acesta a dat asigurari ca nu este vorba pe moment de o amenintare credibila la adresa securitatii locuitorilor metropolei.

Initial, autoritatile americane au sustinut ca ar putea sa fie vorba despre o explozie accidentala, insa descoperirea unui al doilea dispozitiv exploziv improvizat dintr-o oala sub presiune a infirmat imediat aceasta teorie, potrivit News.ro.

De asemenea, autoritatile americane au exclus orice legatura dintre explozia din Manhattan si detonarea in urma cu cateva ore a unei bombe pe traseul unei competitii de alergat din New Jersey. Explozia din New Jersey a fost produsa tot de un dispozitiv exploziv ascuns intr-un container de gunoi, insa nicio persoana nu a fost ranita pentru ca organizatorii au intarziat startul competitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.