Ministerul Afacerilor Externe confirma ca, dintr-o eroare la identificarea cadavrelor in urma seismului de luna trecuta din Amatrice, in Romania a fost inmormantat un cetatean italian decedat la seism.

Raspunzand unei solicitari News.ro, MAE informeaza ca, dintr-o eroare in procesul de identificare a cadavrelor victimelor decedate in urma seismului din Italia Centrala, unul din corpurile neinsufletite a fost atribuit unuia dintre cetatenii romani decedati la Amatrice si transportat in Romania la data de 27 august, in vederea inhumarii.

Eroarea a fost descoperita in cursul acestei saptamani, cand, pe baza unor teste ADN, s-a stabilit ca trupul cetateanului roman in cauza se afla, de fapt, la morga spitalului din Rieti. Cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Roma, ramasitele pamantesti ale cetateanului roman au fost deja repatriate, precizeaza MAE.

Corpul neinsufletit al cetateanului italian transportat, din cauza erorii de identificare, in Romania, urmeaza a fi exhumat si transportat in Italia.

MAE transmite rugamintea de a trata acest caz cu respectul cuvenit fata de familiile cetatenilor romani care au decedat in urma cutremurului din Italia Centrala, familii care continua sa se confrunte cu consecintele dramatice ale acestei tragedii.

Autoritatile din Italia au incurcat sicriul cu trupul neinsufletit al lui Victor Paunescu, in varsta de 52 de ani, din judetul Valcea, mort alaturi de sotia sa in urma cutremurului din Amatrice, iar in locul acestuia in Romania a fost adus un italian. Primarul spune ca autoritatile si familia barbatului decedat au fost anuntate despre incurcatura de Ambasada Italiei, iar sambata trupul lui Victor Paunescu a fost adus si inhumat in localitatea valceana Fartatesti.

Primarul comunei Fartatesti, Nicolae Voicescu, a declarat, citat de Adevarul, ca in locul trupului neinsufletit al lui Victor Paunescu a fost adus in tara, in 30 august, cel al unui italian care locuia in aceeasi casa cu sotii Paunescu. Tot atunci, a fost repatriat si trupul sotiei valceanului.

Victor Paunescu a fost inmormantat intr-o alta parte a cimitirului, urmand sa fie mutat langa sotia sa, Simona Paunescu, de 43 de ani, dupa ce trupul italianului mort va fi dezgropat si repatriat.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Cei doi soti plecasera din Valcea in Italia in urma cu zece ani, iar ultima data au venit in Romania in luna iulie pentru a-si schimba cartile de identitate. Una dintre fiicele sotilor Paunescu era si ea plecata in Italia, venind in Romania cu doar o saptamana inainte de producerea cutremurului.

Localnicii spuneau la momentul la care sicriele au fost aduse in Romania ca rudelor li s-a recomandat sa nu le deschida.

Unsprezece romani au murit in urma cutremurului din localitatea italiana Amatrice, iar bilantul general al seismului a ajuns la 297 de victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.