Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat ca cei trei migranti sirieni, care au fost arestati marti de catre autoritatile germane in urma unor operatiuni antiteroriste din Saxonia Inferioara si Schleswig-Holstein, ar avea legatura cu jihadistii implicati in atentatele care au zguduit in noiembrie 2015 metropola Paris, transmite DPA.

Suspectii arestati au varste curpinse intre 17-26 ani si au ajuns pe teritoriul german in noiembrie 2015, dupa ce au sustinut ca sunt solicitanti de azil. Insa, autoritatile germane au determinat ca acestia au fost trimisi in Europa de catre jihadistii Statului Islamic si au reusit sa traverseze frontiera germana impreuna cu valul de migranti.

”Au fost trimisi fie pentru a duce la capat o misiune pentru care au fost deja informati sau pentru care asteptau instructiuni suplimentare. Anchetatorii nu au descoperit pana in acest moment planurile unei misiuni concrete sau ordine din partea jihadistilor”, se arata intr-un comunicat al procurorilor.

De asemenea, autoritatile germane nu au putut sa precizeze daca existau indicii ca un atac terorist urma sa aiba loc.

Cei trei migranti sirieni au fost arestati in landul nordic Schleswig-Holstein, desi autoritatile germane au efectuat sase perchezitii in apartamente din doua landuri, scrie News.ro.

Peste un milion de migranti au trecut anul trecut frontierele germane, iar recent au aparut ingrijorari cu privire la prezenta migrantilor dupa o serie de atacuri violente, printre care se numara trei atentate comise de catre solicitanti de azil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.