Romania a fost acceptata la Jocurile Paralimpice Invictus.

La competitia sportiva va participa o echipa de militari romani raniti in teatrele de operatiuni. Anul trecut, Romania a ratat competitia pentru ca s-a inscris tarziu.

In latina invictus inseamna „necucerit” sau „neinvins” si a fost inspirat de competitia similara din SUA, Jocurile Razboinicilor.

Jocurile Paralimpice Invictus sunt organizate de Printul Harry, de altfel, primele Jocuri Invictus au avut loc in 2014, in Marea Britanie, scrie Digi24.

Vestea a fost primita cu bucurie de oficialii romani

Militarii romani la Jocurile Invictus 2017. Am primit astazi o veste foarte buna din Canada, de la omologul meu, generalul Vance, care mi-a transmis invitatia de participare a Armatei Romaniei la Jocurile Invictus, organizate in 2017 la Toronto.

Transmit, si pe aceasta cale, multumirile mele si ale conducerii Ministerului Apararii Nationale, Comitetului de organizare a Jocurilor Invictus si tuturor celor care au sprijinit acest demers.

In continuare ne vom concentra eforturile pe partea de pregatire a militarilor nostri si, cu aceasta ocazie adresez provocarea tuturor militarilor sa se alature si sa sustina participarea echipei noastre la Jocurile Invictus 2017.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.