Revista pariziana de satira Charlie Hebdo a fost data in judecata pentru defaimare de Consiliul local din Amatrice, orasul italian care a fost cel mai afectat de cutremurul din luna august, dupa ce a publicat o caricatura ofensatoare la adresa victimelor seismului.

Cu doua saptamani in urma, Charlie Hebdo a publicat o caricatura intitulata ”Earthquake, Italian Style” (Cutremur, in stil italian), care prezinta un barbat acoperit de sange, cu mesajul ”Penne, in sos tomat”, o femeie carbonizata, alaturi de comentariul ”penne acoperite de crusta”, precum si trupuri aflate sub daramaturi, alaturi de comentariul ”Lasagna”, a anuntat, luni, site-ul news.com.au, care citeaza DPA.

Dupa un val de critici, Chalrie Hebdo a publicat si o a doua caricatura, prin care le-a cerut italienilor sa blameze ”mafia”, si nu revista, pentru ca a construit locuinte subrede.

”Aceasta este o insulta macabra, necugetata si de neconceput la adresa victimelor evenimentului natural”, a spus avocatul Mario Cicchetti pentru ANSA, dupa ce a depus plangerea in numele consiliului local din Amatrice, potrivit News.ro.


Publicatia Charlie Hebdo a fost acuzata de multe ori pentru publicarea unor caricaturi ofensatoare. Insa, in ianuarie 2015, revista a atras simpatie globala si a fost transformata intr-un bastion al libertatii de exprimare dupa ce redactia a fost atacata de musulmani. In urma atacului au murit 12 persoane.

Orasul Amatrice a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 6 grade pe scara Richter, pe 24 august. Seismul a mai afectat alte doua orase aflate intr-o regiune montana, aflata la o distanta de aproximativ 150 de kilometri fata de Roma. In urma dezastrului au murit 295 de persoane, iar alte 4.500 de persoane au ramas fara locuinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.