Un reprezentant al campaniei prezidentiabilei democrate a anuntat luni dimineata anularea unei deplasari de campanie in statul California, dupa ce Hillary Clinton a fost diagnosticata cu pneumonie la finele saptamanii trecute si i s-a facut rau in timpul ceremoniei de comemorare a victimelor atentatelor de la 11 septembrie, care au zguduit New Yorkul, scriu Reuters si BBC.

Democrata urma sa plece luni dimineata pentru o deplasare de doua zile in statul California, care includea mai multe evenimente de campanie, precum strangeri de fonduri si un discurs pe economie.

Insa, doctorul candidatei democrate a explicat duminica noaptea ca aceasta a fost tratata in ultimele zile pentru pneumonie, o boala care a fortat-o sa paraseasca ceremonia de comemorare a victimelor atentatelor de la WTC.

Medicul Lisa Bardack a declarat ca Hillary Clinton a luat antibiotice in ultimele zile, dar a devenit deshidratata in timpul ceremoniei, care s-a desfasurat in conditii de temperatura ridicata si cu o umiditate mare.

”Secretarul Clinton a manifestat o tuse legata de alergii. Insa vineri, in timpul unei evaluari medicale pentru tusea prelungita, aceasta a fost diagnosticata cu pneumonie. Hillary Clinton a primit un tratament cu antibiotice, fiind sfatuita sa se odihneasca si sa-si modifice programul”, a precizat doctorul Bardack.

Duminica, presa americana a distribuit un videoclip in care prezidentiabila democrata este ajutata sa se urce intr-un autovehiculul, dupa ce a parasit ceremonia de comemorare. In inregistrarea video, fostul secretar de stat pare ca isi pierde controlul picioarelor pentru cateva secunde, in timp ce este urcata intr-o duba a campaniei.

Oponentii republicani au incercat sa exploateze o presupusa deterioare a starii de sanatate a democratei, sustinand ca lui Hillary Clinton ii lipseste puterea mentala si fizica de a urca in pozitia de presedinte si de a conduce o campanie impotriva jihadistilor Statului Islamic.

Insa, medicul democratei a explicat ca starea ei de sanatate este una excelenta.

Hillary Clinton s-a recuperat complet, dupa ce a fost operata in urma cu patru ani pentru un cheag de sange, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.