Presedintele Klaus Iohannis a declarat, dupa o intalnire la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel, premierul Belgiei si premierul Luxemburgului, ca a propus ca masura concreta pentru intarirea securitatii europenilor formarea unei agentii europene de combatere a terorismului.

Seful statului a facut apel la unitate in fata crizelor cu care se confrunta Uniunea Europeana, dar a vorbit despre relansarea proiectului european si debirocratizarea Uniunii.

„Daca vorbim despre o tema care este o tema centrala in toate dezbaterile nationale, europene, si vorbesc aici despre securitate, trebuie sa vedem cele doua aspecte – securitatea externa, si aici vorbim despre intarirea controlului la granitele exterioare ale Uniunii, si despre securitatea interna, in special, sigur, prevenirea actelor de terorism, si din pacate am avut prea multe astfel de acte. In cadrul intalnirilor, am propus ca si o masura concreta, deocamdata este o propunere si vom vedea cum va fi ea transpusa in practica, crearea unei agentii europene de combaterea terorismului. Ar fi o masura foarte concreta, care ar inlocui multiplele entitati care se ocupa acum cu prevenirea actelor teroriste si cred ca ar putea realmente sa creasca nu numai securitatea propriu-zisa, ci si sentimentul securitatii in interiorul Europei”, a declarat presedintele Romaniei.

Vezi declaratiile complete ale presedintelui Iohannis pe Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.