O nava spatiala ruseasca Soyuz a aterizat miercuri in Kazahstan, readucand pe Terra trei membri ai echipajului Statiei Spatiale Internationale aflati la bordul acesteia intr-o misiune de sase luni, informeaza agentia de presa DPA, citata de Agerpres.

A fost nevoie de o calatorie de aproximativ trei ore pentru ca membrii echipajului - astronautul american Jeff Williams si cosmonautii rusi Oleg Skripochka si Alexey Ovchinin - sa revina pe Pamant, relateaza HotNews.

Williams a stabilit cu ocazia acestei misiuni un record american pentru cel mai mare numar total de zile petrecute in spatiul cosmic in cadrul mai multor misiuni, fiind vorba despre mai mult de 530 de zile. El a a efectuat in timpul acestei misiuni doua iesiri in spatiul cosmic, dintre care una pentru a ajuta la instalarea unui port vital de andocare in exteriorul laboratorului spatial care orbiteaza in jurul Terrei.

Cei trei membri ai echipajului reveniti pe Pamant vor fi inlocuiti de astronautul american Shane Kimbrough si de cosmonautii rusi Serghei Ryzhikov si Andrey Borisenko, care urmeaza sa porneasca spre Statia Spatiala Internationala pe 23 septembrie, mai informeaza agentia de presa DPA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.