Rusia a demarat luni exercitii militare in zona de granita cu Ucraina, in peninsula Crimeea si in Caucazul de Nord, la mai putin de doua saptamani dupa ce a efectuat alte manevre de amploare, scrie AFP.

Aceste manevre, care ar urma sa se incheie sambata, isi propun sa testeze pregatirea de lupta pentru circa 12.500 de soldati din districtul militar sud, a precizat intr-un comunicat ministerul rus al Apararii.

Flota rusa din Marea Neagra si din Marea Caspica urmeaza de asemenea sa ia parte la aceste exercitii, alaturi de aviatie si de forte aeropurtate.

Presedintele rus Vladimir Putin ordonase la finele lui august vaste manevre militare in mai multe regiuni rusesti, inclusiv in Crimeea si la granita ucraineana.

Armata rusa si-a multiplicat exercitiile militare de mare amploare pe intregul sau teritoriu, de la inceputul crizei in relatiile sale cu occidentul, dupa implicarea in conflictul din Ucraina si anexarea Crimeii, relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.