Armata israeliana a anuntat ca a vizat fortele regimului sirian ca represalii la tiruri cu obuze provenind din Siria aflata in razboi, cazute duminica in zona ocupata de Israel a Inaltimilor Golan, relateaza Agerpres, citand AFP. Tirurile au lovit o zona nelocuita fara sa se inregistreze raniti, potrivit unui comunicat al armatei care nu precizeaza numarul proiectilelor cazute.

Ca raspuns, aviatia israeliana a vizat "tunuri" ale regimului sirian situate in nordul Inaltimilor Golan, au facut cunoscut un comunicat si un purtator de cuvant.

"Guvernul sirian trebuie considerat responsabil de aceasta incalcare a suveranitatii Israelului", a scris purtatorul de cuvant al armatei, Peter Lerner, pe contul sau de Twitter.

La 22 august, armata a informat ca a raspuns unui "tir pierdut" dinspre Siria care, de asemenea, a lovit Inaltimile Golan.

Tiruri ratacite de obuze lansate in cursul luptelor din Siria se abat frecvent asupra Inaltimilor Golan, ocupate in mare parte de Israel.

La 4 iulie, armata israeliana a atacat in zona doua pozitii militare siriene dupa tiruri provenind din Siria care au avariat bariera de securitate de-a lungul liniei de demarcatie.

Israelul si Siria se afla oficial in stare de razboi, trasnmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.