Candidata democrata la Casa Alba Hillary Clinton il acuza pe presedintele rus Vladimir Putin ca sustine un "amestec strain" in alegerile prezidentiale americane, dupa ce liderul de la Kremlin a apreciat ca dezvaluirea e-mailurilor democratilor reprezinta un "serviciu public", relateaza Radio-Free Europe-Radio Liberty.

Putin a respins. intr-un interviu pentru Bloomberg publicat vineri, acuzatii potrivit carora Guvernul rus se afla in spatele atacului cibernetic in urma caruia au fost publicate e-mailurile democrate. "Chiar conteaza cine a piratat datele? Important este ca au fost oferite publicului", a apreciat el.

Un purtator de cuvant al lui Clinton, Jesse Lehrich, afirma intr-un e-mail trimis Bloomberg ca, "fara vreo surpriza, Putin i s-a alaturat (candidatului republican la presedintie Donald) Trump in a incuraja un amestec strain in alegerile americane, ceea ce vizeaza in mod clar sa le produca pagube politice lui Hillary Clinton si democratilor".

Lehrich subliniaza ca echipa de campanie considera in continuare ca Rusia a accesat e-mailurile Comitetului National Democrat (DNC), intr-un atac stanjenitor, chiar inainte de conventia in care Clinton a fost nominalizata candidata la presedintie, in iulie, scrie News.ro.

"Aceasta este o problema de securitate nationala, iar fiecare american merita raspunsuri cu privire la o potentiala colaborare intre asociasi ei echipei de campanie a lui Trump si Kremlin", a subliniat purtatorul de cuvant.

Putin a denuntat in acest interviu utilizarea de catre ambii candidati a ceea ce a numit "cartea antirusa", o actiune "obtuza" in opinia sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.