Potrivit ministrului de Externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak, Romania a indeplinit criteriile de aderare la spatiul Schengen si nu exista nicio justificare pentru amanarea procesului.

"Vreau sa reiterez suportul puternic al Slovaciei pentru apartenenta Romaniei la Schengen. Am fost primii care am ratificat Tratatul de aderare la Uniunea Europeana si facem lobby puternic pentru aderarea la Schengen pentru ca ati indeplinit criteriile si nu este nicio justificare pentru amanarea acestui proces", a subliniat Miroslav Lajcak, la o conferinta de presa la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

La randul sau, ministrul Lazar Comanescu i-a multumit omologului sau slovac pentru sprijinul Slovaciei, scrie hotnews.ro.

"Sper ca in sfarsit partenerii nostri din Uniunea Europeana, toti partenerii nostri din Uniunea Europeana sa inteleaga ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen ar fi un set, o valoare adaugata pentru capacitatea UE de a face fata provocarilor in materie de securitate, fie ca vorbim de cea intrena sau din afara", a declarat Lazar Comanescu.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.