Ministrul pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Maria Ligor, aflata in Italia, a anuntat ca numarul romanilor dati disparuti in urma cutremurului a crescut la 19, desi o familie formata din 5 persoane despre care nu se stia nimic a fost gasita in viata, aflandu-se in vacanta. Numarul romanilor decedati ramane de 11.

Maria Ligor a spus ca, in acest moment, lista romanilor dati disparuti cuprinde 19 nume, dupa ce aseara erau 14 disparuti.

Numarul acestora a crescut desi o familie de cinci persoane despre care nu se stia nimic a fost gasita in viata, fiind in vacanta, a spus Ligor.

Ministrul a precizat ca, deocamdata, numarul romanilor care au murit in cutremur este de 11.

Ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni se afla, incepand de duminica dimineata, in centrul Italiei, regiune puternic afectata de cutremurul devastator de miercuri.

Maria Ligor a participat, dimineata, la slujba de la biserica romaneasca din Rieti, in memoria victimelor seismului.

In cursul zilei, ea viziteaza zonele afectate de cutremur, cetatenii romani raniti si care sunt internati, se va intalni cu romanii din regiune si va participa la discutii cu autoritatile locale.

Ministerul afacerilor externe anunta, sambata seara, ca a fost confirmat decesul inca unui cetatean roman in cutremurul din Italia, bilantul ajungand la 11, in timp ce 6 romani raniti sunt internati in spitale, iar alti 14 sunt inca disparuti.

Luni, 29 august, vor fi repatriate corpurile neinsufletite a cinci cetateni romani decedati in seism.

Cele doua transporturi funerare, ale caror costuri au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de Urgenta aflat la dispozitia ministerului, vor pleca, in cursul zilei de luni, pe cale rutiera, catre tara.

Ministerele Muncii si Externelor vor prezenta, in sedinta de guvern de luni, la cererea premierului, masurile de sprijin pe care Guvernul le va putea acorda diferitelor categorii de cetateni romani, victime ale cutremurului din Italia si familiilor acestora.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Premierul Dacian Ciolos a convocat luni o sedinta extraordinara de Guvern care va avea pe agenda si o analiza a masurilor de sprijin pentru romanii raniti si afectati de cutremurul devastator din Italia, precum si pentru familiile acestor, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.