Bilantul victimelor cutremurului de miercuri dimineata din centrul Italiei a ajuns la cel putin 250 de morti, potrivit unui nou bilant comunicat joi de Protectia Civila, iar echipe de salvatori continuau sa caute intre daramaturi, relateaza Reuters.

Oficiali locali au avertizat ca bilantul este provizoriu si ca este probabil sa creasca si sa-l depaseasca pe cel al cutremurului din regiunea L'Aquila din 2009, care s-a soldat cu peste 300 de morti.

Seismul, cu o magnitudine de 6,2, a avut loc in centrul Peninsulei italiene miercuri dimineata, in timp ce oamenii dormeau. El a fost resimtit pana la Bologna, in nord, si Napoli, in sud, orase situate la peste 220 de kilometri de epicentru.

Locuitori din regiune au simtit noi replici joi dimineata, dintre care doua cu intensitati de 5,4 si 5,1.

Joi dupa-amiaza, o replica puternica, de magnitudinea 4,3, a provocat surpari de pietre si moloz din clopotnita Bisericii Sfanta Augustina din Amatrice, iar salvatori au fugit sa se adaposteasca.

Replica a provocat totodata panica in randul sinistratilor si a fragilizat si mai mult fatada bisericii, care a devenit un pericol pentru salvatori ce interveneau pe strada, in fata ei.

Cel putin 365 de persoane au fost ranite si evacuate la spitale, potrivit unei estimari furnizate de Protectia Civila italiana. Aceasta a adaugat ca aproximativ 5.000 de persoane, inclusiv politisti, pompieri, militari sau voluntari erau mobilizate in cadrul operatiunilor de salvare.

Cele mai multe dintre persoanele ucise sau ranite sunt turisti aflati in trecere, ceea ce complica identificarea corpurilor. Un spaniol, cinci romani si alti straini ar fi murit in cutremur.

Intr-un hotel, care s-a surpat, in localitatea Amatrice, in care erau cazate aproximativ 70 de persoane, doar sapte corpuri au fost gasite pentru moment, a anuntat primarul orasului, scrie News.ro.

Salvatori au lucrat la lumina lanternelor toata noaptea de miercuri spre joi pentru a gasi supravietuitori, iar o fata a fost scoasa in viata dintre daramaturi, unde a ramas blocata timp de 17 ore, la Pescara del Tronto.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

In satul Accumoli, o familie de patru persoane - inclusiv doi copii in varsta de opt si noua ani - a fost ingropata in casa.

Guvernul lui Matteo Renzi urma sa se intruneasca joi pentru a decide ce masuri sa ia in favoarea comunelor afectate de catastrofa.

Fotografii aeriene cu Amatrice, considerat unul dintre cele mai frumoase sate istorice din Italia, surprind cladirile surpate. Serviciile Protectiei Civile au anuntat ca incearca sa stabileasca numarul de persoane care locuia intr-un hotel, in aceasta perioada turistica.

Satele cel mai dur afectate fac parte din regiunea Latium si Marche. insa pagube s-au inregistrat si in Umbria vecina. Cele trei regiuni sunt celebre pentru patrimoniul lor arhitectural istoric.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.