Ministerul de Externe de la Damasc a condamnat incursiunea militara a Turciei pe teritoriul sirian declansata miercuri asupra orasului Jarablus, in apropierea frontierei comune, impotriva organizatiei Stat Islamic si a fortelor kurde, cu sprijinul coalitiei internationale conduse de SUA, considerand-o o 'incalcare flagranta' a suveranitatii tarii, transmit AFP si Reuters.

Damascul 'condamna incalcarea frontierei turco-siriene de catre tancuri si blindate turcesti in directia orasului Jarablus, cu acoperire aeriana din partea coalitiei conduse de Washington, si considera ca este vorba despre o incalcare flagranta a suveranitatii sale', se arata in comunicatul Ministerului de Externe.

Potrivit acestuia, orice operatiune antiterorista in interiorul Siriei trebuie purtata in coordonare cu Damascul.

Comunicatul mai sustine ca Ankara a lansat aceasta incursiune pentru a inlocui Statul Islamic cu 'alte grupari teroriste', termen desemnandu-i pe rebeli.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri ca in zorii zilei au fost lansate in Siria operatiuni impotriva organizatiei Stat Islamic si a fortelor formatiunii kurde Partidul Uniunii Democratice (PYD), informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.