Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri ca inainte de zorii zilei au fost lansate in Siria operatiuni impotriva Stat Islamic si a fortelor formatiunii kurde Partidul uniunii democratice (PYD), relateaza DPA, AFP si Reuters

In cadrul unui eveniment din capitala Ankara, Erdogan a spus intr-un discurs televizat ca atacurile din Siria trebuie oprite, informeaza Agerpres.

Aripa armata a PYD, Unitatile de aparare a poporului (YPG), a fost principalul aliat al SUA in lupta impotriva Stat Islamic. Membra a coalitiei conduse de SUA impotriva Stat Islamic, Turcia se opune sprijinului Washingtonului pentru rebelii kurzi sirieni. Ankara se teme ca un avans al kurzilor sirieni in lupta impotriva jihadistilor le va da un imbold kurzilor de pe teritoriul sau, comenteaza Reuters.

"La ora 04:00 in aceasta dimineata au inceput operatiuni in nordul Siriei impotriva grupurilor teroriste care ne ameninta constant tara", a afirmat Erdogan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.