Departamentul de Stat american a anuntat marti ca Turcia a cerut oficial extradarea clericului Fetullah Gulen, stabilit in SUA, dar nu pentru acuzatii legate de puciul esuat din Turcia, de la 15 iulie.

"Suntem acum in masura sa confirmam ca Turcia a solicitat extradarea lui Gulen", a declarat Mark Toner, purtator de cuvant al Departamentului de Stat, in cadrul unui briefing. El a precizat ca solicitarea oficiala nu este legata de tentativa de puci din Turcia, de pe 15 iulie, de care Ankara il considera vinovat pe Gulen, informeaza Reuters.

Oficiali americani anuntasera deja ca analizeaza documente trimise de Turcia, fara a putea preciza daca este vorba de o cerere de extradare.

Guvernul turc a cerut Statelor Unite, in urma tentativei de lovitura de stat, "arestarea urgenta si extradarea" lui Fethullah Gulen, rezident pe teritoriul american din 1999, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.