Autoritatile australiene au anuntat ca un cetatean francez a injunghiat mortal, miercuri dimineata, o turista britanica si a ranit grav un al doilea britanic in timpul unui atac la un hostel pentru drumeti din nord-estul Australiei. Martorii sustin ca atacatorul francez a strigat ”Allahu Akbar” in timp ce-si injunghia victimele in fata a circa 30 de alti turisti, transmite The Guardian.

Politistii au precizat ca s-au confruntat cu o scena teribila la hostelul pentru drumeti din Home Hill, o localitate situata la aproximativ 100 de kilometri de Townsville. Se pare ca in timpul arestarii, suspectul francez a continuat sa repete expresia ”Allahu Akbar” (n.r. ”Dumnezeu este mare”).

Steve Gollschewski, adjunctul comisarului de politie, a explicat ca declaratiile facute de atacator ar ”putea sa fie considerate de natura extremista”, iar anchetatorii incearca sa determine motivele atacului sangeros.

Totusi, anchetatorii au sustinut ca nu elimina niciun posibil motiv in primele etape ale investigatiei, fie acesta ”politic sau criminal”.

De asemenea, anchetatorii vor considera daca sanatatea psihica sau o supradoza de substante halucinogene au jucat un rol in comiterea atacului, ori daca cetateanul francez are antecendente extremiste si este cunoscut drept o persoana radicalizata.

”Asta nu are nicio legatura cu rasa sau religia, este vorba despre un comportament criminal individual”, a explicat Gollschewski.

Suspectul francez a fost singurul arestat in legatura cu atacul asupra turistilor, iar autoritatile au precizat ca nu exista o amenintare la adresa comunitatii.

In urma atacului, un turist britanic, in varsta de 30 de ani, a ajuns in stare critica cu mai multe plagi impuscate.

Un localnic, in varsta de 47 de ani, care a intervenit in altercatie, a suferit mai multe rani injunghiate, dar este in afara oricarui pericol.

De asemenea, un caine a fost ucis in timpul atacului.

Atacatorul francez a fost arestat sub legislatia criminala, iar anchetatorii iau in considerare punerea sub acuzare pentru omor si tentativa de omor.

Acesta a locuit pe teritoriul australian inca din luna martie, cu ajutorul unei vize temporare.

Citeste si:
Accident mortal în Bihor! Un tată și fiul lui de patru au decedat...
Accident mortal în Bihor! Un...

Comandantul Politiei Federale, Sharon Cowden, a precizat ca desi suspectul francez nu are nicio legatura cu gruparile extremiste, anchetatorii vor contacta toate agentiile internationale pentru a examina orice posibilitate.

Cowden a condamnat incidentul drept un act de violenta inexplicabil.

Anterior, autoritatile australiene au contactat consulatul Marii Britanii in incercarea de a informa familiile victimelor despre cele intamplate.

Atacul a avut loc in Home Hill, o localitatea situata in regiunea australiana Queensland, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.